Informationer om dit fjernvarmeanlæg
På denne side kan du bl.a. finde tjeklister, hvis du mangler varme eller varmt vand, en introduktionsvideo til dit fjernvarmeanlæg og din måler samt tips og tricks til hvordan du får gang i varmen, hvis den er sløv efter sommeren.
Tjeklister, hvis du mangler varme eller varmt vand
Hvis du mangler varmt vand eller varme, kan du gennemgå følgende tjeklister – måske kan du løse problemet?
Hvis du ikke ved, hvordan du tjekker om der er vand på anlægget eller du ikke ved noget om pumpeindstillinger, så kan vi anbefale dig at se denne korte video:
Se nedenstående videoer og få styr på, hvordan du tjekker dit anlæg
Nyt fjernvarmeanlæg – nyt styresystem
Har du et nyere fjernvarmeanlæg, kan du med fordel se nedenstående videoer. Videoerne gennemgår hvordan du bedst muligt kan indstille dit anlæg.
God afkøling har betydning for din varmeøkonomi
God afkøling giver god økonomi. Jo bedre du udnytter varmen i dit fjernvarmevand, jo bedre bliver værkets driftsøkonomi og dette kan smitte af på din varmeregning. Når du holder øje med din afkøling, sikrer du ikke kun værket og dig selv en bedre økonomi, men du sparer også på energien og på miljøbelastningen.
Der er to steder, du hurtigt kan tjekke om din afkøling ser fornuftig ud:
- Tjek dine radiatorer, er de kolde eller lunkne i bunden, mens de er varme i toppen, er det et godt tegn.
- Tjek forskellen på fjernvarmevandets fremløbstemperatur, som kan aflæses på varmemåleren. Forskellen skal helst lægge på 30C om vinteren og oftest lidt mindre om sommeren.
Det du aflæser er selvfølgelig kun et øjebliksbillede, derfor er det bedst at beregne den gennemsnitlige afkøling over en længere periode. Så for at kunne beregne den gennemsnitlige afkøling, skal måleren aflæses jævnligt og de aflæste tal sættes ind i en formel, der passer til dine måleenheder (MWh/KWh/Gj). Jo højere tallet er, jo bedre.
Du finder din afkøling under Eforsyning E|Forsyning (eforsyning.dk).
Se hvordan du aflæser MWh / GJ, m3 og hour på 2 forskellige målere:
10 tip til at spare på varmen
Vi har samlet 10 tip til dig, så du kan spare penge og passe på klimaet.